qui som, la Botiga ecològica a Sants

Som la Miriam i el Jordi, una parella de Barcelona preocupats pel que mengem.

Aquesta preocupació ho és en un sentit ampli, tant per la qualitat com de la procedència. Ens importa que els aliments siguin sans, però també el cost de l’impacte ambiental de portar-los al plat; i també ens preocupa que l’activitat econòmica (en el nostre cas dels pagesos) sigui sostenible i justa.

Aquest interès per l’alimentació ecològica va aparèixer d’una manera progressiva. En un primer moment ens va sorgir la necessitat de tocar la terra, de saber d’on vénen i com creixen els aliments que mengem. De veure de prop el procés de creixement de la fruita i de la verdura.

   Un cop vam començar a fer-ho, ens van sorprendre una sèrie de coses en les que no havíem parat atenció mai. Vam veure que la terra te un ritme de funcionament propi, que els fruits tenen estacionalitat i no creixen sempre, que la verdura i la fruita no sempre és maca i brillant. I es clar, vam començar a preguntar-nos com es que podem trobar tomàquets o taronges durant tot l’any i perquè les pomes de la fruiteria sembla que tenen llum pròpia, o els carbassons del súper sempre tenen la mateixa forma i mida.

     Quan et comences a fer preguntes i a mida que vas trobant respostes, veus que el model d’agricultura actual no és sostenible. I a poc a poc,  comences a llegir i aprendre, i arribes a la conclusió de que el camí a seguir és de de l’alimentació de proximitat i orgànica.

   

És per això que hem decidit engegar aquest projecte anomenat CAPITÀ ENCIAM i apropar-vos productes sans i naturals que sovint no tenim a prop de casa.

  Actualment en aquest projecte treballem en gran part de la mà d’El Tros d’Ordal. Són horts situats a la comarca del Penedès. El seu sistema de producció es tradicional, orgànic i sostenible. També treballen en xarxa i aposten per la col·laboració entre petits productors  agro ecològics.   

      A principis de 2013 vam començar a fer repartiment de cistelles de fruita i verdura ecològica i des del juny de 2014 oferim els nostres productes a la botiga del carrer Galileu 139 de Barcelona, al barri de Sants tocant a Les Corts.

què fem

     El sistema agroalimentari actual està basat en la potenciació per damunt de tot de la rendibilitat, sense tenir en compte la salut dels consumidors, dels productors i del medi natural. Nosaltres volem contribuir a que això canviï i a preservar la terra, la cultura alimentaria i el món rural del país. 

     Volem potenciar una relació que no es basi en les lleis de l’oferta i la demanda, sinó en la confiança. Volem millorar l’auto-abastiment local de les necessitats bàsiques apostant per una comercialització local i una reducció d’intermediaris, re valoritzant els aliments oferint-los a un preu just i assequible.

     És per això que la verdura i la fruita que oferim  és de temporada, de proximitat, orgànica i conreada complint tots els protocols de producció ecològica. Els altres productes (vi, llegums, pastes, etc.) que oferim, hem volgut que siguin de proximitat, de productors més aviat petits i de confiança i, o bé ecològics o elaborats amb el màxim respecte pel medi ambient.

   

COM HO FEM

Des de la botiga al carrer Galileu 139,Botiga ecològica a Sants,  de Barcelona us oferim la fruita i verdura que hem comentat anteriorment. Hem incorporat també productes ecològics dispensats a granel, llegums, arrossos, cereals, fruits secs i pastes. A  més tenim altres productes ecològics com llegums cuits, arròs, pasta, melmelades, conserves, oli, pastes fresques, iogurts, productes vegans (hamburgueses, tofu, seitan,…)  cava, cervesa,…

Botiga ecològica a Sants

    A més també continuem repartint cistelles i comandes. La nostra àrea d’actuació és Barcelona ciutat i rodalies (L´Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí).

   Cada diumenge publiquem la cistella de la setmana. Seguint l’estacionalitat dels conreu i el ritme de creixement que mana la natura, estarà formada pels productes que en aquell moment ens doni la terra i altres productes no estacionals de consum habitual.

     Ens podreu fer comanda mitjançant la pàgina  web, per correu  electrònic o per telèfon / whatsapp qualsevol dia de la setmana. No hi ha cap obligació de fer comanda setmanal, podeu fer-la només quan ho necessiteu.

     El repartiment de les comandes el fem de dilluns a divendres. Ens podeu avançar la vostra disponibilitat en fer la comanda. Contactarem per concretar el dia i hora que ens vagi bé a tots per fer-vos el lliurament. Tots els productes frescos van directes del camp  a les cistelles i, si és logísticament  possible són collits el mateix dia.

   

El lliurament el fem en una caixa oberta de cartró o fusta. La comanda mínima que demanem és de 15€. La cistella la podeu recollir per la botiga o us la podem portar a casa. El cost de l’entrega a domicili es de 3 euros.

El pagament es farà en efectiu en el moment en que us fem lliurament de la cistella.